simple site builder


P R O J E C T E N

Cortez-Colorado (USA)

In Benson Arizona zijn er veranderingen en aanpassingen aan de telescoop. Daarom heeft Dean Salman, de eigenaar van San Pedro Valley observatory, waarnemingstijd aangeboden in Colorado. De telescoop van Dean staat opgesteld nabij Cortez op 2000 meter boven zeeniveau! De omgeving is bijzonder donker. De kijker is een GSO 25cm RC telescoop door reducer lens ongeveer f/5. De camera is een QSI 583. Met deze kijker en camera hebben we samen met Dean vorig jaar bij f/8 een opname gemaakt vanNGC 5746 (onder).
 Dit was toen nog vanuit Benson (Arizona).

Mobirise

Benson (Arizona-USA)

Een groep leden van de werkgroep Astrofotografie maakt regelmatig met behulp
van internet verbinding opnamen vanuit Zuid Arizona (USA). In tegenstelling tot
Vlaanderen heeft Arizona meer heldere nachten en een droger klimaat, daardoor is de
hemel vaak erg transparant. In de woestijn is er bovendien heel weinig lichtvervuiling.
Het Youtube filmpje hieronder geeft meer uitleg over San Pedro Valley Observatory.

De controle nemen over de sterrenwacht daar via Internet vereist echter oefening metCCD-Commander en aanvullende software.  We betalen per nacht huurgeld aan San Pedro sterrenwacht. Onze groepsleden kunnen via Internet deelnemen aan het vooraf programmeren van de waarnemingen. Tijdens de nacht in Arizona d.w.z. 4u tot 14u Belgische tijd houdt steeds iemand van onze groep toezicht op het goede verloop van de operaties. We plannen 1 of 2 waarnemingsnachten per maand. De kijker is een 12.5 inch RC telescoop. De camera een SBIG STL 11000 camera. Voor een groot gezichtsveld gebruiken we een ASA 10N f/3.6 survey telescoop.

Mobirise

Spectroscopie

Mobirise

Starters
Heb je al foto's genomen van hemelobjecten, maar je wil je nog meer dan dat verdiepen in de sterrenkunde, dan ben je aan het juiste adres. We begeleiden nieuwsgierige starters en scholen in hun eerste spectrumanalyse op een betaalbare en gebruiksvriendelijke manier. 

Gevorderden
Heb je portie spectroscopie al gehad en wil je die kennis verscherpen of optillen naar een Pro-Am niveau, dan kan je via onze werkgroep je passie uitbouwen met mensen die projecten en analyses doen met een nuttig en potentieel draagvlak voor universitair onderzoek.

Mobirise

Zelfbouw spectroscopen - Naast kijkerbouwfanaten zijn er mensen die ook graag zelf een spectroscoop bouwen. Ben je ook zo iemand, dan kan je hier mensen ontmoeten om ideeën uit te wisselen.

Mobirise
Mobirise
Mobirise
Adres

Gebouw S9, Campus De Sterre. 
Krijgslaan. B-9000 Gent.

Contacten

Email: vsrug.astrofoto@gmail.com