P R O J E C T E N

Telescope Live (Spanje - Chili - Australië)

Vanaf 2019 worden door de groep remote opnamen gemaakt
via Telescope Live. Telescopen zijn beschikbaar in verschillende landen (Spanje, Chili en Australië) en nu kan zowel de noordelijke als zuidelijke hemel gefotografeerd worden.

Mobirise

Benson (Arizona-USA) & Cortez (Colorado-USA)

Een groep leden van de werkgroep Astrofotografie maakte enkele jaren geleden regelmatig met behulp van internet verbinding opnamen vanuit Benson, Zuid Arizona (USA) en Cortez, Colorado (USA). In tegenstelling tot Vlaanderen heeft men daar meer heldere nachten en een droger klimaat, daardoor is de hemel vaak erg transparant. In de woestijn is er bovendien heel weinig lichtvervuiling. De kijker in Arizona was een 12.5 inch RC telescoop. De camera een SBIG STL 11000 camera. Voor een groot gezichtsveld gebruikten we een ASA 10N f/3.6 survey telescoop. De telescoop te Colorado staat opgesteld nabij Cortez op 2000 meter boven zeeniveau! De omgeving is bijzonder donker. De kijker daar is een GSO 25cm RC telescoop door reducer lens ongeveer f/5. De camera is een QSI 583. Zie ook filmpje en afbeelding San Pedro hieronder.

Mobirise

Spectroscopie

Mobirise

Starters
Heb je al foto's genomen van hemelobjecten, maar je wil je nog meer dan dat verdiepen in de sterrenkunde, dan ben je aan het juiste adres. We begeleiden nieuwsgierige starters en scholen in hun eerste spectrumanalyse op een betaalbare en gebruiksvriendelijke manier. 

Gevorderden
Heb je portie spectroscopie al gehad en wil je die kennis verscherpen of optillen naar een Pro-Am niveau, dan kan je via onze werkgroep je passie uitbouwen met mensen die projecten en analyses doen met een nuttig en potentieel draagvlak voor universitair onderzoek.

Mobirise

Zelfbouw spectroscopen - Naast kijkerbouwfanaten zijn er mensen die ook graag zelf een spectroscoop bouwen. Ben je ook zo iemand, dan kan je hier mensen ontmoeten om ideeën uit te wisselen.

Mobirise
Mobirise
Mobirise
Adres

Gebouw S9, Campus De Sterre. 
Krijgslaan. B-9000 Gent.

Contacten

Email: vsrug.astrofoto@gmail.com

Designed with ‌

Landing Page Maker